Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită/restricționată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu și Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt semnalate în județele Călărași, Constanța și Maramureș (pe DN 18, pasurile Gutâi și Prislop, există condiții de formare a poleiului).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane pe care zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Pe A1 București-Pitești, pe sensul către Capitală, la km. 17, în zona localității Ciorogârla din județul Ilfov, un TIR a derapat. Ansamblul auto blochează prima bandă și banda de urgență, dar se circulă, dirijat, pe a doua bandă.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Adoptați o manieră prudentă de conducere şi evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului! Folosiți frâna de motor pentru reducerea vitezei și nu bruscați comenzile autovehiculului, evitând astfel să derapați!

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!”, atenționează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Amintim că întreaga țară se află sub o informare meteorologică de ninsori și intensificări ale vântului (aici subiectul pe larg).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *