Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș anunță schimbarea raporturilor de serviciu ale celor doi polițiști arestați preventiv în cazul de vineri al morții violente de la Autogara Sud Pitești.

„Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de poliție, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002 privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada măsurii arestării preventive. Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002 privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie a.c.”, transmite sursa citată.

Amintim că ieri cei doi agenți de poliție au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Argeș, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *