Primăria Pitești propune instituirea unor sensuri unice de circulație în cartierul Găvana, în perimetrul care include străzile Carol Davila, Ion Minulescu, 1 Decembrie și Lucian Blaga.

„Scopul acestor sensuri unice constă în fluidizarea traficului, eliberarea trotuarelor pentru circulația pietonală, creșterea siguranței copiilor în zonele de rezidență și din apropierea școlilor, precum și eliminarea acelor situații generatoare de conflicte în trafic”, argumentează Primăria.

„Una dintre zonele cele mai aglomerate ale municipiului Pitești este cartierul Găvana, în care locuiesc multe familii tinere, iar solicitările transmise către municipalitate din partea rezidenților acestei zone în sensul găsirii unor soluții de fluidizare a traficului rutier și a circulației pietonale au fost numeroase.

În cartierul Găvana se află grădinițe, școli și licee, ai căror elevi au nevoie de spațiu adecvat de circulație pe trotuare, iar problema ocupării acestora de mașini parcate neregulamentar, precum și cea a conflictelor frecvente apărute între conducătorii auto prinși în traficul prea aglomerat la orele de vârf necesită măsuri specifice de remediere, cât mai eficiente în condițiile date”, adaugă Primăria.

Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești va lua o decizie finală după perioada în care propunerile se află în dezbatere publică. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *