„Dispecer: – Acum e bine, da? Respiră?

Apelant: – Da! Respiră!” – Este deznodământul fericit într-o situație care risca să aibă consecințe deosebit de grave!

În cursul zilei de ieri, un apel la numărul unic de urgență 112 primit din comuna Bughea de Jos a fost preluat de dispecerul de la ISU Argeș, plutonierul major Adrian Burcea. Apelantul anunța că un copil de numai doi ani s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Din fericire, apelul a fost făcut rapid, iar apelantul și încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile dispecerului Adrian Burcea:

„Dispecer:

– Încercați să-l puneți cu fața în jos!

– Puneți-l pe antebraț, pe mână, da?

– Bateți-l pe spate!” – Au fost instrucțiuni care au salvat copilul, ajutându-l să elimine bomboana care îi bloca respirația.

Adrian Burcea nu lucrează de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla. Atât el, cât și colegii săi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dându-le informații extrem de utile apelanților la 112.

„Este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația DSU și să accesați rubrica MAI MULTE și, mai departe, Învață. Totodată, aici veți găsi și jocuri educative pentru copii”, ne transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. (Sursă foto: Arhiva ISU Argeș)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *