În fiecare an pe 24 martie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei. Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că tuberculoza rămâne o problemă epidemiologică mondială, producând anual moartea a milioane de oameni.

În acest context, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP) organizează o activitate de prevenție. Astfel, în perioada 15-24 martie 2023 asistenții medicali se vor deplasa în ambulatorii de specialitate, școli și grădințe, unde vor împărți pliante și vor oferi informații cu privire la această afecțiune, anunță SJUP.

Pe de altă parte, Spitalul Județean de Urgență Pitești informează că persoanele cu simptome de tuse persistentă (care nu cedează la tratament după mai mult de 3 săptămâni), scădere în greutate, inapetență (lipsa poftei de mâncare), transpirații nocturne, oboseală la eforturi mici și subfebrilitate prelungită se pot prezenta, zilnic, direct la Dispensarul PNF Pitești, situat în curtea Spitalului „Nicolae Bălcescu”. În perioada 20-23 martie 2023 persoanele care au simptomele menționate anterior se vor putea prezenta pentru evaluare și consult de specialitate (pneumoftiziologic) în intervalele orare 09:00-13:00 și 14:00-18:00, iar pe 24 martie, între orele 09:00 și 13:00. Foarte important: prezentarea se face fără bilet de trimitere.

Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție sunt desfășurate permanent de către medicii și asistenții medicali din cadrul Dispensarului PNF.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *