La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii au descins în apartamente din Pitești închiriate și transformate în bordel și în unități de cazare cu camere închiriate în același scop.

Au primit amenzi 17 prostituate, cu domiciliul în județele Argeș, Constanța, Giurgiu, Brăila, Olt, Sibiu, Dâmbovița și Ilfov și în muncipiul București. Urmează ca și proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelier și transformate în bordel să fie identificați și amendați.

La acțiunea din acest weekend au participat polițiști ai Biroului Investigații Criminale, polițiști de la Secțiile 1-4 din Pitești (de la Compartimentele de Investigații Criminale și Birourile de Ordine Publică) și lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și ai Serviciului Criminalistic Argeș. „Acțiunile de acest fel vor continua”, anunță Poliția Județeană.

Ce prevede legea

Potrivit legii, ,,atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea în același scop a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 1.500 de lei.

De asemenea, acceptarea sau tolerarea practicării faptelor respective în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor constituie contravenție și se ancționează cu aceeași amendă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *