Update, 26 septembrie 2022, ora 13:00

Crenvurștii Wudy contaminați s-au aflat la vânzare și în hipermarketurile Auchan Găvana, Auchan Bradu și Carrefour Pitești. Loturile cu probleme au fost retrase și din aceste magazine.

Update, 26 septembrie 2022, ora 10:50

Loturile de crenvurști Wudy contaminați au fost retrase de la comercializare și din rețeaua Profi, informează retailerul într-un anunț dat publicității cu puțin timp în urmă de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor:

“Li se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lor. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară”, precizează Profi.

Produsele au fost la vânzare și în magazinele Profi din județul Argeș, inclusiv în magazine Profi din Pitești (magazinele Profi de pe strada Independenței, Calea Drăgășani, Calea București, Livezilor, Teilor, Aleea Vasile Goldiș, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Libertății, strada Tudor Vladimirescu, strada Negru Vodă, bulevardul I.C. Brătianu, strada Victoriei și strada Pictor Nicolae Grigorescu).

Știrea inițială, 24 septembrie 2022, ora 10:30

Mai multe sortimente de crenvurști Wudy produse de AIA SpA Italia și distribuite în România de Nordic Import Export au fost retrase de la comercializare.

Decizia a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție fiind retrase toate loturile de crenvurști Wudy din toate punctele de vânzare din România. Loturile și sortimentele vizate sunt următoarele:

„Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse sunt rugați să nu îl consume și să-l returneze la serviciul clienți din magazinul din care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară”, se arată într-o informare dată publicității de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit alertei alimentare, produsele s-au aflat la vânzare în magazinele Cora și Metro (inclusiv Metro Pitești).

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioza. Poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin.

Un risc crescut îl prezintă femeile însărcinate, nou-născuții, pacienții imunodeprimați sau persoanele cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul zaharat.

Perioada de incubație variază între câteva zile și câteva săptămâni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *