Perspectiva unui al patrulea val în România al pandemiei de COVID-19 este cât se poate de clară, avertizează coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Acesta afirmă că în perioada următoare va fi intensificată prezența în localități a echipelor mobile de vaccinare.

„Vom face un plan de acțiune care va fi comunicat către fiecare județ, cu un desfășurător, astfel încât să existe zilnic echipe mobile în localități. (…) Planul va fi comunicat în mod oficial autorităților locale, tocmai pentru a ști care va fi acest calendar al activităților.

(…) Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată acestui centru. Este important ca într-o perioadă de circa o lună – o lună și jumătate – să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta (n.r. – varianta indiană) a tulpinii virale SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă”, a spus Valeriu Gheorghiță cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă.

„În condițiile în care nu avem o rată de acoperire vaccinală crescută, suficientă încât să se încetinească răspândirea infecției în rândul persoanelor, suntem la risc să ne confruntăm cu un val 4 de îmbolnăviri, și aici nu este o speculație, este, din păcate, foarte probabil o realitate cu care ne vom confrunta. Însă ceea ce ține de noi este să diminuăm amplitudinea și durata acestui val de îmbolnăviri”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Amintim că și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre un al patrulea val al pandemiei (aici amănunte). (Foto: Arhivă)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *