Poliția a făcut astăzi percheziții cu „mascații” la sediul Primăriei Pitești. Perchezițiile au avut loc în cazul blocului ilegal aflat în construcție pe strada Nicolae Iorga din zona Tancodrom (aici amănunte despre subiect).

Dezvoltatorul imobiliar, Florian Construct Invest Concept SRL, firmă din Smeura (comuna Moșoaia), nu ar fi respectat autorizația de construire. Potrivit anchetatorilor, dezvoltatorul ar fi avut autorizație de construire pentru parter + două etaje, iar el ar fi construit clădirea cu demisol, parter și 3 etaje (vezi video):

În același caz, tot astăzi Poliția a făcut percheziții și în Moșoaia și Bradu.

Faptele incriminate: abuz în serviciu și fals intelectual.

Comunicatul Poliției Argeș: „În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat șase percheziții în județul Argeș, la sediul unei instituții publice și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de abuz în serviciu și fals intelectual.

În ziua de 22 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale (n.r. – „mascații”), au efectuat 6 percheziții, dintre care 4 în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și la sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat faptul că în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulate de o societate comercială cu sediul în comuna Moșoaia, reprezentată de un bărbat de 45 de ani din Moșoaia, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier” pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Deși obiectivul de investiții aprobat spre construire trebuia să cuprindă Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare), ulterior realizării construcției reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis necorespunzător recepția la terminarea lucrărilor vizate, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel autorizat și prin depășirea numărului de locuri de parcare alocate.

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare pentru cele 10 unități locative construite, iar pe de altă parte s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora.

Patru persoane vor fi conduse la sediul Poliției pentru audieri”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *