Unui dezvoltator imobiliar, Florian Construct Invest Concept SRL, i s-a pus azi în vedere să demoleze un etaj din construcția aflată în lucru pe strada Nicolae Iorga din zona Tancodrom.

„Dezvoltatorul nu a respectat autorizația de construire existentă, care datează din iunie 2021 și care prevedea construirea unei locuințe unifamiliale. Clădirea aflată în construcție se încadrează la categoria locuințelor colective, fiind dimensionată și structurată conform unui bloc.

Pentru o astfel de construcție este nevoie de realizarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat de Consiliul Local înainte de începerea lucrărilor.

Este prevăzută, de asemenea, obligativitatea legală a existenței unei platforme de colectare a deșeurilor, a locurilor de parcare necesare și a spațiului verde, toate acestea fiind cerute de legislația în vigoare pentru o astfel de clădire”, argumentează Primăria Pitești.

Conform sursei citate, dezvoltatorul are autorizație de construire pentru parter + două etaje, iar el a construit clădirea cu demisol, parter și 3 etaje.

Primarul Cristian Gentea și polițiștii locali au fost astăzi la fața locului. Au fost dispuse oprirea lucrărilor și aducerea construcției la forma prevăzută de autorizația primită, respectiv pentru locuință, nu clădire colectivă, „dezvoltatorul fiind nevoit să dărâme construcția ilegală”. Amenda în astfel de cazuri este între 10.000 și 100.000 de lei.

Tot azi, Cristian Gentea a cerut începerea de controale pe toate șantierele clădirilor colective din municipiu. Cetățenii care au cunoștință de situații similare din punct de vedere al nerespectării legislației pot trimite sesizări în acest sens pe adresa de e-mail a Primăriei Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *