Joi, 22 aprilie 2021, de la ora 17:00, la Centrul Cultural al orașului se va desfășura o nouă şedinţă publică ordinară a Consiliului Local Mioveni. Pe ordinea de zi se află 12 puncte, printre care și însușirea memorandumul cu privire la analiza posibilității de concepere, realizare și funcționare a Școlii duale de învățâmânt profesional și tehnic ACAROM.

Amintim că pe 29 martie a fost semnat memorandumul Școala duală ACAROM. Proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Primăria Mioveni, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Inspectoratul Școlar Argeș, Universitatea Pitești, Automobile Dacia și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Documentul reprezintă un prim pas pentru înființarea unei școli duale de învățământ profesional şi tehnic.

Viitoarea Școală va fi o alternativă viabilă pentru acoperirea nevoii de forță de muncă cu nivel de calificare de nivelul 3 și 4 (tehnicieni) – într-o primă etapă, iar ulterior de nivelul 5. Aceasta ar putea funcționa în cadrul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni (subiectul pe larg).

Pe ordinea de zi a ședinței se mai află, printre altele, analiza stadiului de înscriere a datelor în Registrul Agricol pentru trimestrul I al anului 2021 și stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activități; aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici şi a contribuţiei cofinanţării pentru extinderea reţelei electrice de joasă tensiune în vederea alimentării cu energie electrică a consumatorilor casnici de pe bulevardul Dacia și strada Râului din oraşul Mioveni-satul Racoviţa și aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului Mioveniului.

Ședința va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Mioveni. Toți cetățenii orașului vor avea astfel posibilitatea să vizioneze în timp real cum se desfășoară dezbaterile și cum se iau deciziile la nivelul legislativului local.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *