În Mioveni a fost semnat astăzi memorandumul Școala duală ACAROM. Proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Primăria Mioveni, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Inspectoratul Școlar Argeș, Universitatea Pitești, Automobile Dacia și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Documentul reprezintă un prim pas pentru înființarea unei școli duale de învățământ profesional şi tehnic.

Viitoarea Școală va fi o alternativă viabilă pentru acoperirea nevoii de forță de muncă cu nivel de calificare de nivelul 3 și 4 (tehnicieni) – într-o primă etapă, iar ulterior de nivelul 5. Aceasta ar putea funcționa în cadrul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni.

Memorandumul a fost semnat de Christophe Dridi, președinte ACAROM, Mihai Bordeanu, director general și președinte CA la Automobile Dacia, Ion Georgescu, primarul Mioveniului, Liliana Murguleț, inspectorul școlar general al județului Argeș, Zorina Tudor, director al Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, și Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

“Prin acest proiect, dacă vom reuși să îl concretizăm așa cum ne-am propus, le vom oferi o șansă reală tinerilor pentru a rămâne în țară, unde instituțiile noastre de învățământ le pot oferi o pregătire profesională calitativă, în parteneriat cu agenții economici interesați să le ofere un loc de muncă, odată cu absolvirea cursurilor.

Prin Școala Duală Acarom, companiile care desfăşoară activități în orașul Mioveni și în județ pot contribui activ și pot dezvolta mai mult acest tip de învăţământ. Aceasta poate reprezenta o soluţie reală pentru piaţa forţei de muncă din Argeș, în special pentru domeniul auto, care, în prezent, se confruntă cu mari probleme legate de formarea de personal în anumite sectoare tehnice.

Mă bucur că parteneriatul va aduce plus-valoare Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, unitate în cadrul căreia dorim să dezvoltăm acest proiect educațional”, declară primarul Ion Georgescu.

După semnarea memorandumului, în etapa următoare va fi făcut un studiu de prefezabilitate. Studiul va cuprinde structura, organizarea, nevoile şi modalitățile de finanțare pentru implementarea proiectului și va sta la baza deciziei de înfiinţare a Școlii.

Distribuie
  • Dacia, info de ultim moment

    Noua Dacia Spring va putea fi comandată în România înainte de sfârșitul acestei luni (apri…
  • Dacia, vești proaste | Date noi

    Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în primele 3 luni ale acestui an înmatric…
  • Dacia anunță

    Lansată în luna august 2018, platforma de vânzări online a mărcii Dacia s-a impus ca un in…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *