Clipe teribile azi pe cerul Piteștiului: viceprimarul Tofan a deturnat avionul pentru dezinsecție. Aflat în avion pe post de copilot, Gelu Tofan a obligat pilotul, sub amenințarea unui plici de muște, să îndrepte Antonovul către biroul primarului Cristian Gentea. Surprinzător am zice, dată fiind slugărnicia sa față de primar.

„Nu mai suport! Nu mai am răbdare! Nu mai pot aștepta încă trei ani ca să fiu primar! Vreau anticipate!”, a strigat Tofan în timp ce avionul cobora amenințător înspre biroul primarului.

Ca printr-o minune, avionul a ratat la mustață ținta. „Ce faci, Gelule? Muști mâna care te-a hrănit?”, i-a reproșat primarul, care tocmai perfectase pentru FC Argeș transferul unui fotbalist din Insulele Galapagos.

„Șefule, iartă-mă, șefule! Pilotul e de vină! I-am zis să ducă avionul în biroul vicelui Mihăilescu, dar l-a orbit soarele și a nimerit la dumneavoastră! Șefule, te rog, iartă-mă!”, i-a răspuns Gelu Tofan, răvășit și cu limba scoasă de la trauma suferită în urma impactului.

„Te iert, Gelule porumbelule, că-mi ești simpatic și mai am scame pe haină. Dar, atenție, data viitoare să nu mai ratezi: ia un Boeing și intră cu el pe fereastra lui Mihăilescu, al naibii userist!”

Într-un gest de aleasă mărinimie, Gentea, scuturându-se de țânțari, i-a promis lui Tofan că la următorul transfer pentru FC Argeș, se pare că al unui jucător din Băile Olănești, îl bagă și pe el în poză. „Să trăiți, șefule! Mare om, mare caracter!”, a încheiat Gelu Tofan scena avionului, mândru ridicându-se în genunchi.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *