Update, 30 aprilie 2023, ora 13:00

Sâmbătă, 29 aprilie, Spitalul Județean de Urgență din Pitești (SJUP) a mai bifat o premieră medicală: doi pacienți au beneficiat de proceduri de ablație cu radiofrecvență a nodulilor tiroidieni. Astfel de intervenții s-au realizat pentru prima dată într-un spital de stat din România, în Pitești. Pacienții nu au rămas spitalizați.

Tot sâmbătă, în săli ale Blocului Operator ale SJUP au fost efectuate alte trei intervenții. Acestea au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical (asemenea intervenții au fost realizate pentru prima dată în țara noastră tot în Pitești, la Spitalul Județean, la finele anului trecut) sau extirparea glandei tiroide în manieră clasică, printr-o tehnică minim invazivă. Pacienții urmează să fie externați în cursul zilei de duminică, 30 aprilie.

Echipa operatorie a fost formată din chirurgii Ionuț Sandu, Dan Olariu și Daniel Bidivenciu, anestezia fiind asigurată de dr. Alina Negricioiu.

Știrea inițială, 24 aprilie 2023, ora 21:15

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP): sâmbătă, 29 aprilie 2023, doi pacienți vor beneficia de o procedură (ablație cu radiofrecvență) în urma căreia le vor fi extirpați nodulii tiroidieni.

Intervențiile chirurgicale, în premieră pentru spitalele de stat din România, vor fi urmate de o alta, care se efectuează pe plan național doar în Pitești, la Spitalul Județean: unei paciente îi va fi extirpată glanda tiroidă prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical.

În aceeași zi va avea loc și o a patra intervenție: tiroidectomie totală, în manieră clasică, însă realizată printr-o tehnică minim invazivă.

Echipa operatorie va fi formată din medicul chirurg Ionuț Sandu, dr. Dan Olariu (coordonatorul Blocului Operator) și chirurgul Daniel Bidivenciu, anestezia urmând să fie asigurată de unul dintre medicii de la Secția ATI.

„Vom reveni cu detalii în ziua intervențiilor, când doi dintre pacienți vor fi externați, ceilalți doi urmând să părăsească spitalul după doar 24 de ore. Conducerea Spitalului Județean mulțumește echipei medicale pentru implicare, dar și pacienților, pentru încrederea pe care o acordă doctorilor și, implicit, instituției”, transmite SJUP, prin purtătorul de cuvânt Cristina Cazacu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *