Instituția Prefectului Argeș comunică: „În urma analizei ratei de incidență COVID-19 din municipiul Pitești (a scăzut la 2,88 – n.r. – aici amănunte), prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, anunță că începând cu ziua de vineri, 23.04.2021, restricțiile de weekend încetează.

Drept urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor putea desfășura activitatea până la ora 21:00, iar circulația persoanelor va fi permisă până la ora 22:00.

Începând cu ziua de sâmbătă, 24.04.2021, ora 00:00, pentru municipiul Pitești încetează și aplicarea măsurilor Hotărârii CJSU Argeș nr 25/9.04.2021.

Astfel, este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici – de tipul restaurantelor și cafenelelor – care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă în intervalul orar 05:00-22:00.

Prefectul le mulțumește cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultimele 14 zile. Efortul și ajutorul fiecăruia au condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Pitești și în județul Argeș. Este o dovadă în plus că doar împreună reușim să depășim această perioadă dificilă.

Prefectul le recomandă cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În acest moment, în mai multe centre de vaccinare sunt locuri disponibile cu termen de așteptare mic sau deloc. Prefectul Emilia Mateescu invită cetățenii în centrele de vaccinare pentru a fi vaccinați”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *