Proiectul de circa 188,3 milioane de euro fără TVA (223,5 milioane de euro cu TVA)  – cu finanțare europeană în proporție de 85% – care prevede extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în Argeș va conduce în următorii 5 ani la scumpirea tarifelor la apă și canalizare în mai multe localități ale județului, printre care și Piteștiul. Asta pentru că partea de cofinanțare care le revine administrațiilor locale și SC Apă Canal 2000 SA Pitești va fi suportată de consumatori, prin creșterea tarifelor.

Un document al Consiliului Județean Argeș, instituție care va participa la cofinanțarea proiectului, arată procentele cu care ar urma să crească tarifele an de an, până în 2025 inclusiv. La apă, scumpirea cumulată în următorii 5 ani ar urma să fie de 25%, iar la canalizare – de 55%, la care se va adăuga rata anuală a inflației (click pe imagine pentru vizualizare):

Tarifele vor crește în fiecare an pe 1 ianuarie. Potrivit documentului prezentat, prima scumpire va fi pe 1 ianuarie 2021, cu 6% + rata inflației din 2020, atât la apă, cât și la canalizare.

Precizăm că acum în Pitești tariful la apă este de 3,67 de lei pe mc fără TVA și de 4 lei cu TVA, iar tariful la canalizare – de 3,79 de lei pe mc fără TVA și de 4,13 lei cu TVA.

Investițiile din următorii 5 ani vor viza municipiul Pitești, orașele Ștefănești, Topoloveni și Costești și comunele Bascov, Albota, Moșoaia, Bradu, Căteasca, Poiana Lacului, Stolnici și Buzoești, localități care se află în aria de operare a furnizorului SC Apă Canal 2000 SA Pitești.

Amintim că pe 23 decembrie 2020 proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Pitești, după dezbateri furtunoase (aici, amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *