Studiul de Fezabilitate care va fi aprobat astăzi de Consiliul Local prevede și ce secții ar urma să aibă viitorul nou Spital Pitești.

„Noul spital va cuprinde specialități medicale rezultate ca strict necesare într-o zonă în care serviciile medicale proxime lipsesc. Astfel, s-a propus dezvoltarea următoarelor secții:

-Spitalizare de zi;

-Ambulatoriu;

-Laborator de analize medicale;

-Morgă;

-Laborator de anatomie patologică;

-Farmacie;

-Imagistică și Rx;

-Radiologie;

-Psihiatrie;

-Infecțioase;

-Oftalmologie;

-Recuperare cu paturi de neurologie și ortopedie;

-Dializă;

-Reumatologie;

-Endocrinologie.

Alte funcțiuni aferente investiției:

-Spații tehnice aferente obiectivului major;

-Zona administrativă.

„Toate secţiile vor fi prevăzute cu saloane cu maximum două paturi şi grup sanitar şi vor respecta normele impuse de Ministerul Sănătăţii.

În plus, în fiecare secție medicală va fi amenajat un salon–izolator, prevăzut cu filtru-acces personal medical, salon format din două paturi de spitalizare.

Asigurarea condiţiilor necesare pentru efectuarea întregii game de investigaţii-explorări funcţionale, atât pentru bolnavii spitalizaţi, cât şi pentru cei prezentaţi în ambulatoriu prin:

-laboratoare de analize medicale;

-laboratoare de explorări funcţionale;

-unităţi de radiologie clasică;

-unităţi de imagistică medicală de înaltă performanţă (tomografie computerizată, rezonanţă magnetică, mamografie)”, se arată în Studiul de Fezabilitate care va fi aprobat astăzi de Consiliul Local Pitești.

Amintim că, potrivit Studiului de Fezabilitate, viitorul spital ar urma să fie compus din două clădiri:

-clădirea 1: destinată Secției de Boli Infecțioase (cu subsol, parter și un etaj, cu o suprafață construită de 1.664 de mp și o suprafață desfășurată de 4.990 de mp);

-clădirea 2: destinată celorlalte secții (cu subsol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 4.680 de mp și o suprafață desfășurată de 18.800 de mp) – aici amănunte.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *