Autoritățile au curățat albia și malul râului Cotmeana, în Poiana Lacului, de cadavrele de animale aruncate de către persoane rămase încă neidentificate. A fost demarată o anchetă pentru găsirea vinovaților.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea ne-a comunicat: „Echipa de inspectori a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Argeș au efectuat primele verificări pe cursul râului Cotmeana în zona comunei Poiana Lacului, acolo unde au fost descoperite deșeuri animaliere.

Au fost identificate resturi provenite din sacrificarea animalelor (bovine, caprine, ovine) atât în albia, cât și pe malul râului. Cantitatea de deșeuri a fost estimată la aproximativ o tonă, împrăștiată pe o suprafață de 100 de metri pătrați.

Sub coordonarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, reprezentanții administrației publice locale Poiana Lacului au intervenit în regim de urgență pentru îndepărtarea deșeurilor. Acțiunea de ecologizare este finalizată.

În urma controlului a fost demarată o cercetare comună a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Argeș și Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, cu scopul identificării provenienței resturilor de animale și a celor care se fac vinovați de aruncarea deșeurilor”.

Amintim că focarul de infecție a fost depistat și filmat de un consilier local din Poiana Lacului, Cristian Necula, imaginile fiind apoi mediatizate de presă, inclusiv de Pitești 24, care le-a cerut autorităților să intervină de îndată pentru curățarea zonei și identificarea și sancționarea vinovaților (aici imagini și amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *