Imagini cu un adevărat focar de infecție au fost date astăzi publicității de Cristian Nicula, consilier local USR: zeci de cadavre de animale – în descompunere, aruncate la voia întâmplării în albia, aproape secată, a râului Cotmeana, în comuna argeșeană Poiana Lacului.

„Ce părere aveți? Africa? Să spună cineva dacă crede că aici este Africa! Nu, este Poiana Lacului! 2021! Albia unui râu! Albia unui râu, repet! Vedeți? Ăsta este viitorul nostru!

Asta e imaginea, domnule primar, domnule viceprimar, asta este imaginea voastră! Nu devin nervos când țipați la mine, devin nervos când văd lucrările ăstea! Unde cresc copiii, aici? Hoituri și sute de animale! În albia râului!”, comentează, revoltat, consilierul local din Poiana Lacului.

Odată cu publicarea imaginilor și cu mediatizarea lor în presă, măcar așa dacă altfel, constatăm, nu se poate, așteptăm ca reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș, ai Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și ai Primăriei Poiana Lacului să treacă de îndată la curățarea locului și la identificarea și sancționarea aspră a vinovaților.

Nu sunt suficiente cuvinte pentru a descrie revolta pe care o simțim, la rândul nostru, ori de câte ori vedem astfel de imagini sau imagini cu munți de gunoaie ori cu puhoaie de PET-uri, imagini din păcate nu rare în România zilelor noastre. Toate compun o realitate cotidiană sumbră, căreia Garda Națională de Mediu nu îi face față. (Sursă foto/video: Cristian Nicula)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *