Beyçelik Gestamp a obținut recent avizele necesare de la Consiliul Județean (CJ) Argeș pentru construirea unei noi fabrici de componente auto în comuna Dârmănești. Anunțul a fost făcut astăzi de Marius Nicolaescu, vicepreședinte al CJ, cu ocazia vizitei în Argeș a ambasadorului Turciei la București, E.S. Özgür Kıvanç Altan.

„Relațiile economice ale județului nostru cu Turcia sunt puternice, țara dumneavoastră ocupând poziția a doua în ceea ce privește exportul produselor din Argeș, spre exemplu. Avem foarte multe firme și companii cu capital turcesc, cu investiții de zeci sau sute de milioane de dolari.

Consiliul Județean Argeș a sprijin întotdeauna oamenii de afaceri care doresc să investească în județul nostru. Recent am eliberat avizele solicitate pentru o companie din Turcia care și-a propus să investească 50 de milioane de dolari la Dârmănești, dar avem firme importante la Oarja și Căteasca. Invităm oamenii de afaceri din Turcia să viziteze aceste zone, unde s-au dezvoltat adevărate parcuri industriale”, a afirmat Marius Nicolaescu la întâlnirea cu ambasadorul Turciei.

Mai exact, CJ Argeș a dat avizul de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal necesar investiției, PUZ care între timp a fost aprobat și de Consiliul Local Dârmănești. Urmează ca Primăria Dârmănești să elibereze autorizația de construire, astfel încât lucrările să înceapă.

Reamintim că Grupul Gestamp (Spania), prin subsidiara sa din Turcia (Beyçelik Gestamp), își extinde producția în țara noastră și va deschide o a doua fabrică în comuna argeșeană Dârmănești (satul Piscani). Viitoarea nouă unitate de producție va fi construită în vecinătatea actualei fabrici Gestamp din Dârmănești și va deveni funcțională în toamna acestui an.

Cunoscutul producător internațional de componente auto urmează să facă angajări pentru viitoarea sa fabrică din Dârmănești. Vor fi disponibile în jur de 650 de locuri de muncă. Producătorul își va anunța în următoarea perioadă oferta de angajare.

Gestamp, companie spaniolă cu activitate internațională specializată în designul, dezvoltarea și fabricarea de componente pentru industria de automobile, a intrat pe piața românească în anul 2017. La momentul respectiv, Gestamp a cumpărat, prin subsidiara sa din Turcia (Beyçelik Gestamp), fabrica MPO România din Dârmănești, al cărei principal client era grupul Renault-Nissan, prin intermediul Dacia.

„Turcia și România sunt parteneri strategici și avem relații comerciale puternice. Noi sfătuim oamenii de afaceri turci să investească aici, știm că este un mediu economic stabil, care oferă multe oportunități. Și ei ne spun că se simt bine în România, sunt angajatori buni, își plătesc taxele. Vom răspunde invitației dumneavoastră, iar următoarea vizită în Argeș, la Consiliul Județean, va fi cu oameni de afaceri din Turcia, pentru a le prezenta oportunitățile pe care le oferă județul dumneavoastră”, a declarat ambasadorul Turciei la București, E.S. Özgür Kıvanç Altan, la întâlnirea de astăzi cu Marius Nicolaescu, vicepreședinte al CJ Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *