Update, 15 decembrie 2023, ora 12:25

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) a municipalității Pitești a dat aviz favorabil (4 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și o abținere). Au existat, deci, și voturi împotrivă (unul dintre cei care s-au opus este consilierul local Sorin Apostoliceanu), dar majoritatea membrilor Comisiei s-au pronunțat în favoarea proiectului.

Știrea inițială, 13 decembrie 2023, ora 10:00

O nouă clădire de birouri va fi construită în centrul Piteștiului, dacă va primi toate avizele necesare. Imobilul ar urma să fie ridicat pe bulevardul IC Brătianu, nr. 27 C, pe un teren de 688 de mp, în zona parcării Alcadibo. Mai exact, în locul restaurantului Bistro 27, care va fi demolat.

Regimul de înălțime propus de inițiator (S.C. Bacsi Investment Group S.R.L. din Pitești) este 2S+P+5E (o înălțime de 25 de metri).

Zona vizată este una protejată, cu valoare istorico-arhitecturală, aflându-se în raza de protecție a monumentelor istorice „Casa Mărtoiu”, „Casa Panțurescu” și „Casa I.I. Purcăreanu” (ulterior Ateneul Popular).

Accesul auto și pietonal la teren se face atât direct din bulevardul I.C. Brătianu, cât și de pe aleea de acces Pasajul Școlilor.

Proiectul prevede și amenajarea de spații verzi pe minimum 25% din suprafața terenului de 688 de mp.

S.C. Bacsi Investment Group S.R.L. a cerut municipalității piteștene aviz pentru studiul de oportunitate în vederea elaborării Planului de Urbanism Zonal pentru construirea clădirii de birouri. Solicitarea va fi analizată și supusă aprobării în ședința de joi, 14 decembrie 2023, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) a municipalității Pitești.

În aceeași ședință vor fi analizate mai multe proiecte imobiliare, printre care și construirea a două noi blocuri de locuințe în cartierul Găvana: unul de către SC Send 92 Dream Residence SRL (aici amănunte) și un altul de către SC Energomontaj Grup SRL (aici subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *