O nouă bază sportivă va fi construită în Pitești, în zona fostei baze sportive Arpechim din Prundu, aflată acum în paragină. Noua bază sportivă urmează să fie construită cu bani de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Municipalitatea piteșteană va finanța cheltuielile pentru racordarea la utilități.

În ședința ordinară în plen din 25 februarie 2021 a Consiliului Local Pitești va fi supus dezbaterii și votului un proiect de hotărâre pentru predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării, în vederea deschiderii ulterioare a șantierului. Terenul, situat pe aleea Anghel Saligny, are o suprafață de 16.580 de mp.

Potrivit proiectului, anterior încheierii protocolului de predare, o tribună – a terenului de fotbal/rugby a fostei baze sportive va fi demolată (baza sportivă ar urma să fie construită în zona terenului de fotbal/rugby, nefiind luată în considerare și zona terenurilor de tenis de câmp).

După ce va fi construită noua bază sportivă, municipalitatea va trebui să-i păstreze destinația și să o întrețină pe o perioadă de cel puțin 15 ani.

Compania Națională de Investiții încă nu a oferit public amănunte despre felul în care va arăta viitoarea bază sportivă. Am întrebat și la Primărie, dar nici acolo nu am aflat detalii. Termenele de execuție vor fi stabilite ulterior desemnării constructorului.

În urmă cu 12 ani, Arpechim a donat Primăriei Pitești baza sportivă din Prundu. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *