Consiliul Local (CL) Pitești îl va desemna pe viceprimarul abilitat să exercite primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului municipiului, Cristian Gentea (PSD). PNL și USR PLUS au convenit să-l susțină pe liberalul Gelu Tofan.

Desemnarea va fi făcută în ședința ordinară în plen de joi, 25 februarie 2021, a Consiliului Local Pitești, prin vot secret.

Viceprimarul desemnat în această postură va prelua atribuțiile funcției de primar al Piteștiului în situația în care, din diverse motive (de sănătate, penale etc.), Gentea nu și-ar mai putea exercita mandatul. O astfel de situație a existat în Pitești în anul 2019: Sorin Apostoliceanu, viceprimar atunci, a preluat – pentru o perioadă – atribuțiile postului de primar după ce Cornel Ionică a fost demis ca urmare a unei hotărâri în justiție cu privire la un conflict de interese administrativ reclamat de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Amintim că PNL și USR PLUS dețin majoritatea în CL Pitești, iar reprezentanții lor ocupă cele două funcții de viceprimar al municipiului: Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *