Reprezentanți ai Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș au primit azi diplome de onoare din partea prefectului Radu Perianu.

„Noi, astăzi, am ales să scoatem în prim-plan momente care ne arată că oamenii sunt frumoși. Am premiat umanitatea. Pentru asta am ales persoane care ne-au arătat ce înseamnă să fii într-adevăr om, să ajuți când e nevoie și fără a aștepta vreo răsplată.

Am oferit astăzi diplome de onoare reprezentanților Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș.

A fost nevoie să acționeze pentru binele altora și au făcut-o fără ezitări, deși le-ar fi fost comod să întoarcă privirea. Le mulțumesc tuturor și îi asigur de respectul și prețuirea mea!”, afirmă prefectul.

Caporal Ioana Tudora (Garnizoana Pitești)

Printre cei premiați este și caporal Ioana Tudora, de la Garnizoana Pitești. Are 35 de ani și de 14 ani poartă haina militară. În timp ce se întorcea din misiune, pe autostrada București-Pitești, a văzut un autoturism care a luat foc. Nu a ezitat să sară în ajutor, alături de colegii ei. Doi militari au oprit circulația, pentru că exista pericol de explozie, autoturismul având alimentare cu GPL. Alți militari din echipă au stins focul cu extinctoarele pe care le aveau în mașină. După ce au lichidat incendiul, militarii au permis traficul pe o bandă de mers, până când la fața locului au ajuns polițiștii.

Plutonierul adjutant Costinel Cârstea (ISU Argeș)

Tot azi, a fost premiat și plutonierul adjutant Costinel Cârstea (41 de ani), de 14 ani cadru al ISU Argeș. În timpul incendiilor din Grecia, s-a întors din concendiu ca să meargă să își ajute colegii. De asemenea, a intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă. Plutonierul trecea prin zonă cu un alt coleg. În plus, în zona din care provine, Câmpulung Muscel, Costinel Cârstea ajută să își trateze animalele toate familiile cu posibilități materiale reduse. Acum militar, Costinel Cârstea a fost asistent veterinar.

Plutonierul adjutant Justinian Dănescu (Jandarmeria Argeș)

Un alt plutonier adjutant, dar de la Jandarmeria argeșeană, Justinian Dănescu (41 de ani), a primit Diploma de onoare. De 19 ani în Jandarmeria Argeș, Iusti, cum îi spun colegii, face parte din grupa de jandarmi „conductori câini serviciu”. Alături de ceilalți colegi, se ocupă de pregătirea câinilor de serviciu din dotarea Jandarmeriei argeșene. Este descris ca fiind muncitor și implicat. Dar, dincolo de toate, este empatic. O fotografie în care apare în timp ce îi ține umbrela unei femei care se mișca cu ajutorul unui cadru a devenit virală pe internet. O proteja de ploaie, la un pelerinar religios.

Agentul de poliție Marius Cătălin Pandelea (Serviciul Rutier Argeș)

Și agentul de poliție Marius Cătălin Pandelea (32 de ani) a fost premiat astăzi. A absolvit Școala de Poliție în 2019 și de atunci este polițist al Serviciului Rutier Argeș. Anul trecut i-a salvat viața unui bărbat care era căzut în stradă. Omul, în vârstă de 69 de ani, se afla pe treptele unui magazin când s-a prăbușit. Polițistul trecea prin zonă, era în misiune cu motocicleta, s-a oprit și i-a acordat primul ajutor. A sunat la 112 și le-a spus dispecerilor că omul, cu leziuni la cap, are puls. După apelul agentului, un echipaj SMURD l-a asistat medical pe bărbat și l-a transportat la spital.

Salvatorul montan Cornel Zărnescu (Salvamont Argeș)

Diplomă de onoare a primit și Cornel Zărnescu (40 de ani), de la Salvamont Argeș. Printre cei mai buni salvatori montani din țară, este un schior excelent și un alpinist deosebit. Este autor al ghidului traseelor de escaladă din zona de sud a țării, din Carpații Meridionali și din partea Olteniei și Carașului. Nominalizarea sa este pentru o misiune de anul trecut, pe care salvamotiștii o cataloghează ca fiind cea mai grea din ultimii ani. A recuperat un turist blocat în peretele Vârfului Călțunului. Victima se afla blocată la 500 de metri diferență de nivel. Secundat de colegul lui Florin Popescu, Cornel Zărnescu a coborât în perete, în toiul nopții, a asigurat persoana și a salvat-o.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *