Filarmonica Pitești organizează joi, 23 mai 2024, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar prilejuit de împlinirea a 17 ani de la primul concert al filarmonicii piteștene. Alături de dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea vor reveni faimoasa soprană Felicia Filip și tenorul Răzvan Săraru.

În program: S. Drăgoi – Fragment din Suita „Petrecere populară”, B. Smetana – „Dansul comedianților”, J. Strauss – „Galopul suspinelor”, J. Brahms – „Dans ungar nr. 1”, F. Lehar – „Aur și argint”, M. Negrea – „Tarantella”, G. Bizet – „Farandola”, J. Brahms – „Dans ungar nr. 5”, A. Borodin – „Dansuri polovțiene”, J. Strauss – Aria Contesei din „Sânge vienez”, I. A. Teodorovici – „Eminescu”, Roșu și Negru – „Pseudofabula”, Dendrino – „Sărmane lăutar” din „Lăsați-mă să cânt”, G. Grigoriu – „Muzica”, Curtis – „Non ti scordar”, Dendrino – „Te iubesc” din „Lăsați-mă să cânt”, Kalman – „Buna ziua, fericire” din „Maritza” și G. Verdi – „La Traviata” („Brindisi”).

Soprana Felicia Filip și-a început studiile muzicale, ca violonistă, la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, orientându-se apoi către canto, la clasa profesoarei Cornelia Voica (Şcoala Populară de Arte Piteşti). Ulterior, a absolvit Conservatorul din Bucureşti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu.

Felicia Filip are o carieră naţională şi internaţională de succes, cântând în repetate rânduri pe cele mai mari scene ale lumii. Deţine un repertoriu vast de operă, operetă, lieduri şi muzică vocal-simfonică, susţinând spectacole şi concerte cu soliştii Monserrat Caballe, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez și Fabio Armiliato.

Este prima soprană din România care a cântat cu o trupă rock. A realizat un album de rock simfonic împreună cu formaţia Iris, album intitulat „Athenaeum”.

În prezent, ocupă funcția de director general al Operei Comice pentru Copii din București.

Mai amintim că Felicia Filip este Cetățean de onoare al Piteștiului.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *