Începând de luna trecută, dr. Ayatollahi Hamid Reza (foto), medic primar obstetrică-ginecologie, efectuează la Clinica Medicover Pitești-Doctor Luca morfologii fetale pentru toate trimestrele. De asemenea, începând din această lună (iunie 2024), dr. Ayatollahi Hamid Reza oferă și consultații. 

Centrul Medicover Pitești, recunoscut pentru excelența în serviciile de sănătate, anunță o extindere a serviciilor medicale oferite, cu adresabilitate către femeile însărcinate. Acestea vor avea posibilitatea de a efectua ecografii morfofetale în cadrul Centrului Medicover Pitești.

Ecografiile morfofetale sunt esențiale în monitorizarea dezvoltării fetale și în depistarea precoce a posibilelor anomalii.

Serviciile de ecografie morfofetală la Centrul Medicover Pitești sunt asigurate de dr. Ayatollahi Hamid Reza, medic primar în obstetrică-ginecologie. Cu o vastă experiență în domeniu, dr. Ayatollahi este specializat în ecografie ginecologică și colposcopie și are supraspecializare în medicină maternofetală, asigurând astfel un nivel înalt de profesionalism și precizie în diagnostic.

Pacientele se pot programa pentru efectuarea de morfologii fetale și consultații la Centrul Medicover Pitești.

Ce sunt ecografiile morfofetale

Ecografiile morfofetale reprezintă un instrument esențial în monitorizarea dezvoltării fetale și în identificarea posibilelor anomalii pe parcursul sarcinii. Realizate în mod obișnuit în fiecare trimestru, aceste ecografii permit observarea și evaluarea structurilor vitale ale fătului, cum ar fi creierul, inima, rinichii și oasele.

Primul trimestru (0-13 săptămâni)

Ecografia din primul trimestru este fundamentală pentru stabilirea vârstei gestaționale și confirmarea vitalității sarcinii. Prin măsurarea translucenței nucale (NT) și a osului nazal se poate evalua riscul de sindroame cromozomiale, cum ar fi sindromul Down. De asemenea, se verifică numărul de embrioni și poziția lor, aspecte esențiale pentru diagnosticarea sarcinilor multiple.

Al doilea trimestru (14-26 de săptămâni)

Cunoscută și sub denumirea de „ecografia de morfologie fetală”, ecografia din al doilea trimestru este cât se poate de complexă și oferă informații esențiale despre evoluția fătului și a sarcinii. Se examinează detaliat structura corpului fătului, inclusiv creierul, inima, plămânii, rinichii, coloana vertebrală și membrele, pentru a detecta eventuale anomalii structurale. De asemenea, se măsoară creșterea fătului și se evaluează placenta, cantitatea de lichid amniotic și circulația sanguină uteroplacentară.

Al treilea trimestru (27 de săptămâni și până la naștere)

Ecografiile din acest trimestru sunt axate pe evaluarea creșterii continue a fătului, verificarea poziției acestuia pentru naștere și monitorizarea sănătății generale. Se acordă o atenție specială plasării placentare și se măsoară lichidul amniotic. Aceste informații sunt vitale pentru planificarea nașterii, inclusiv decizia între naștere vaginală sau cezariană, bazată pe poziția și sănătatea fătului.

Prin urmare, fiecare trimestru aduce oportunități unice pentru evaluarea și intervenția specifică, asigurând suport proactiv pentru o sarcină sănătoasă și reducând riscurile de complicații.

Această extindere a serviciilor vine în întâmpinarea nevoilor pacientelor clinicii. Centrul Medicover Pitești se bucură să aibă în echipă un specialist cu experiență profesională relevantă din acest punct de vedere, pe dr. Ayatollahi Hamid Reza, medic primar obstetrică-ginecologie.

Numărul de telefon pentru programări: 0248.222.282.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *