Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că încă 4 notificări ale României în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Măștile neconforme, printre care și o categorie destinată special copiilor, sunt fabricate în China.

”Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenție sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment. Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE”, declară Eduardt Cozminschi, președintele ANPC.

Sub coordonarea Ministerului Economiei, în toată această perioadă, ANPC a supravegheat piața de produse speciale de protecție, supraveghere care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a scoate la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene, pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *