În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea de ieri și a emis un cod galben, valabil și pentru partea de nord, de munte, a județului Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie 2020, ora 14:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice, în general cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind zăpada.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

COD GALBEN

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ. Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie 2020, ora 14:00. 

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20/21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie), în sudul și sud-vestul Transilvaniei precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *