Societatea de salubritate a municipalității piteștene a achiziționat două autogunoiere compactoare de 15 mc marca Scania model P280, dotate cu motoare pe combustibil alternativ CNG (Gaz Natural Comprimat).

„Avantajele oferite de acest tip de alimentare sunt: emisiile de gaze foarte scăzute, costuri de exploatare mai mici, poluare fonică scăzută, foarte avantajoase pentru mediul urban, un sistem performant de colectare și compactare a deșeurilor.

Din punct de vedere al mediului, arderea CNG în motoare emite mai puţin dioxid de carbon comparativ cu motoarele pe combustibili clasici.

Din punct de vedere al siguranţei, CNG este mai puţin inflamabil, este mai uşor decât aerul, deci se disipează rapid în caz de scurgere accidentală, iar rezervoarele de CNG rezistă la impact sever”, informează societatea, care nu precizează costul investiției.

Parcul auto al Salubrității piteștene este învechit. Mașinile de gunoi lasă în urma lor scurgeri lichide ori de câte ori gunoiul menajer este ridicat de la asociațiile de proprietari. În general, sistemul de colectare a deșeurilor lasă mult de dorit în Pitești, un oraș care în ultimii ani, în special în perioada în care primar a fost Cornel Ionică, a devenit mizerabil.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *