Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a transmis cu puțin timp în urmă o informare: „Comisia mixtă de control în unități de educație, funcțională prin Ordin de prefect, este în activitate. Luni, elevii revin în bănci. Este necesar să avem grijă de sănătatea și siguranța lor.

Punctez o parte dintre situațiile de care ne-am lovit în cadrul comisiei.

Lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine care deservesc școli. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Le atrag atenția tuturor agenților economici că nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur încât elevii au nevoie și de mai multă protecție.

Insist pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor! A fost încă de la semnarea Ordinului unul dintre obiectivele comisiei. Jandarmeria Argeș a verificat situația și a aplicat 17 amenzi în valoare de 1.300 de lei, dar și avertismente.

5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor – o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate. Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă! Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții.

Comisia poate fi sesizată oricând pe email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro.

Datele sunt pentru luna noiembrie și, în această perioadă, lucrăm la sesizările din decembrie”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *