Update, ora 10:20

Un al doilea cutremur, slab, s-a produs azi-dimineață, la ora 09:23, la o adâncime de 2 kilometri, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, de această dată în județul Argeș. Magnitudinea a fost de 2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36 de kilometri nord-vest de Târgoviște, 51 de kilometri nord-est de Pitești, 54 de kilometri sud-vest de Brașov, 67 de kilometri nord-vest de Ploiești, 71 de kilometri est de Râmnicu Vâlcea și 82 de kilometri sud-vest de Sfântu-Gheorghe, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Știrea inițială, ora 09:30 

A fost cutremur azi-noapte, la ora 01:31, la o adâncime de 68 de kilometri, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Dâmbovița.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului informează că seismul a avut o magnitudine de 3.2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37 de kilometri nord de Târgoviște, 44 de kilometri sud de Brașov, 58 de kilometri nord-vest de Ploiești, 63 de kilometri nord-est de Pitești, 72 de kilometri sud-vest de Sfântu-Gheorghe și 85 de kilometri est de Râmnicu Vâlcea.

„Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră. Magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6.5 grade. Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”, potrivit cutremure.net.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *