Sala Polivalentă care se construiește în Pitești ar putea fi gata până la finalul acestui an. Anunțul l-a făcut ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke, aflat astăzi în vizită oficială în județul Argeș.

„Constructorul chiar are capacitatea de a finaliza Sala Polivalentă până la sfârșitul acestui an”

„Lucrările avansează bine. Sunt într-un stadiu de execuție de 58%. Este o investiție de 94,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiți, și care are termen de finalizare 6 mai 2022. Din ceea ce am văzut la fața locului, lucrările avansează foarte bine și constructorul – din ce mi-a spus – chiar are capacitatea de a finaliza Sala Polivalentă până la sfârșitul acestui an.

Am asigurat atât constructorul, cât și autoritățile locale și județene că avem finanțare în bugetul Ministerului Dezvoltării pentru această investiție. Evident, ne-am bucura – cu respectarea calității – ca această Sală Polivalentă, dacă este posibil, să fie predată comunității locale chiar anul acesta.

Nu punem presiune mai mare decât trebuie pe antrerprenor. Este un antreprenor serios (n.r. – firma CON-A din județul Sibiu), care a mai făcut săli polivalente, mai are investiții de acest gen. Avem această încredere, ca municipiul Pitești și județul Argeș să aibă chiar anul acesta o nouă sală polivalentă, cu 4.071 de locuri în tribune și care mai pot fi extinse cu scaune sau cu un sistem rabatabil, în funcție de evenimentul sportiv sau de altă natură care se va desfășura”, a afirmat Cseke.

„Am semnat contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești”

Ministrul a mai anunțat și semnarea contractului de finanțare pentru construirea în Pitești a unui nou cămin studențesc: „Am semnat contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești, o investiție de 15,6 milioane de lei, din bugetul Ministerului Dezvoltării. Contractul a fost semnat de directorul Companiei Naționale de Investiții și de antreprenor.

Durata contractului este de 18 luni, dintre care două luni sunt de proiectare (n.r. – 16 luni execuția lucrărilor), ceea ce înseamnă că, în condițiile în care lucrurile avansează bine – și din punctul nostru de vedere – financiar – există toate condițiile să avanseze – undeva în toamna anului viitor în Pitești, la Universitate, vom avea un nou cămin studențesc, cu 113 camere, pentru 222 de locuri, dintre care două locuri pentru persoane cu dizabilități.

Este o investiție cu parter plus 4 etaje și etajul 5 retras”.

Căminul studențesc ar urma să fie construit pe strada Târgul din Vale, nr. 1, în zona în care UPIT are Rectoratul și spații de studiu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *