Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții hipermarketurilor, supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din Argeș, în încercarea de a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus. La întâlnire au participat și reprezentanți ai DSP, ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU.

Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectare, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul și reprezentanții operatorilor economici au decis de comun acord câteva măsuri.

S-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care, spun autoritățile, reprezintă un factor de risc epidemiologic. De asemenea, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor. Angajații centrelor comerciale și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazine. În același timp, instituțiile abilitate vor face controale, amenzile pentru încălcarea regulilor de protecție individuală fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. În plus, în ceea ce privește magazinele în care se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile).

Prefectul le recomandă argeșenilor să nu meargă la cumpărături însoțiți de mai mulți membri ai familiei, să evite orele aglomerate și să-și limiteze timpul petrecut la cumpărături.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *