Patronii localurilor din Pitești așteaptă cu sufletul la gură scăderea în municipiu a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 sub pragul care să le permită reluarea activității. Cu business-urile afectate de restricțiile impuse de autorități, ajunși la capătul răbdării, unii mai sunt nevoiți să achite și amenzi.

Polițiștii fac periodic controale în restaurante, pub-uri sau cafenele ca să verifice dacă sau cum sunt respectate restricțiile. La sfârșitul acestei săptămâni, pe 11 decembrie, pe lista localurilor din Pitești amendate de Poliție în contextul pandemiei a intrat La Brisetto, cu sediul pe strada Victoriei din Centru.

„Pe 11 decembrie 2020, poliţişti ai Secţiei 1 din Piteşti au acţionat pe raza de competenţă pentru respectarea prevederilor legale referitoare la măsurile specifice stării de alertă, cu scopul de prevenire a răspândirii şi de limitare a infectării cu SARS-CoV-2, împrejurare în care au constatat că la un punct de lucru al unei societăţi comerciale (n.r. – La Brisetto) spaţiul în care erau serviţi clienţii era asimilabil unui spațiu închis”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

A fost dată o amendă de 4.000 de lei „conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19”.

Restaurantele și celelalte localuri similare nu au voie să funcționeze în spații închise. Condiția pentru redeschidere, cu îndeplinirea unor condiții, este ca rata de infectare în localitatea pe raza căreia funcționează restaurantul să coboare la sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, cumulat în ultimele 14 zile. În Pitești, rata de infectare este pe un trend descendent, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, dar încă e ridicată: 5,97 ieri (subiectul pe larg, aici).

Amintim că în ultima perioadă și alte restaurante și localuri din Pitești au fost amendate pe fondul restricțiilor: La Butoaie și On time (aici, amănunte), La Strada (aici) și Doi Cocoși (detalii, aici). (Sursă foto: Facebook La Brisseto)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *