O singură localitate din județul Argeș se mai află acum în scenariul roșu, cu o incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 mai mare de 3/1.000 de locuitori. Este vorba de comuna Cuca, care are o rată de infectare de 3,59/1.000 de locuitori, potrivit datelor comunicate astăzi, 7 februarie 2021, de Direcția de Sănătate Publică.

Alte 8 localități sunt în scenariul galben, cu rate de infectare cuprinse între 1,5 și sub 3/1.000 de locuitori: comunele Cotmeana (2,72), Tigveni (2,35), Șuici (2,2), Bogați (2,1), Valea Danului (1,66), Leordeni (1,66), Bughea de Sus (1,62) și Domnești (1,59).

Toate celelalte localități din Argeș până la 102 sunt în scenariul verde, cu incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 mai mică de 1,5/1.000 de locuitori. Printre acestea, și municipiul Pitești (0,69).

Rata de infectare la nivelul întregului județ este de 0,65, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică.

Culoarea care marchează situația epidemiologică contează în privința redeschiderii școlilor mâine, 8 februarie 2021. „În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu.

În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg copiii, sau tinerii deja, din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat.

În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala on-line. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line.

Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă”, preciza președintele Klaus Iohannis (subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *