O informare și două coduri galbene, coduri galbene care vizează și nordul județului Argeș, au fost emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 7 februarie, ora 10:00 – 9 februarie 2021, ora 12:00. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1.800 de metri, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Notă: În prima jumătate a săptămânii viitoare vor mai fi intervale cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului. 

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 7 februarie, ora 16:00 – 8 februarie 2021, ora 12:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat și în zona Carpaților Meridionali.

În Carpații Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…90 km/h, iar îndeosebi la peste 1.800 de metri rafalele vor depăși 100…120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 7 februarie, ora 12:00 – 8 februarie 2021, ora 20:00. Fenomene vizate și zone afectate: polei în Moldova.

În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *