În seara zilei de 1 noiembrie, în jurul orei 23:30, pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, un echipaj de la Secția 3 Poliție a efectuat, din mers, semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism BMW. Acesta nu a oprit, însă, și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea individului. Au găsit mai întâi mașina, abandonată și fără plăcuțele de înmatriculare, pe un teren viran din zona Bănănăi. Ulterior, au dat, în aceeași zonă, și de urma conducătorului auto. L-au legitimat: are 21 de ani și este din comuna argeșeană Drăganu. Apoi l-au dus la sediul Secției de Poliție.

„Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. Însă, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, informează Biroul de presă al IPJ Argeș. Rezultatul probelor biologice este așteptat în următoarele zile.

Tânărul șofer a fost lăsat în libertate, dar polițiștii i-au reținut permisul auto. De asemenea, în cauză, deocamdată in rem, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Dacă rezultatul probelor biologice va confirma că a condus drogat, tânărul din Drăganu riscă, potrivit legii, o condamnare la închisoare de la unu la 5 ani sau amendă penală. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *