Update, 6 iunie 2024, ora 14:40

ÎPS Calinic a fost operat astăzi la Spitalul Floreasca din București, în ziua în care împlinește 80 de ani.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a informat cu puțin timp în urmă: În cursul dimineții zilei de 6 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a fost operat cu succes la piciorul stâng, pentru refacerea afecțiunii suferite la rotulă. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul se simte bine și urmează procedurile medicale postoperatorii specifice.

Înaltpreasfinția Sa multumește cu recunoștință Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru rugăciuni și mesajul adresat cu prilejul aniversării zilei de naștere, domnului doctor conferențiar universitar Ene Răzvan, șeful secției de ortopedie, doamnei doctor Liliana Mirea, șefa Secției ATI, cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, tuturor Ierarhilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, clerului, cinului monahal, credincioșilor și credincioaselor pentru toate rugăciunile, gândurile de încurajare și de felicitare.

Domnul Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu pace, sănătate deplină și bucurie sfântă!”.

Update, 3 iunie 2024, ora 13:00

„Având în vedere mai multe informații publicate în spațiul mass-media cu privire la starea sănătății Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului face următoarele precizări:

În după amiaza zilei de 2 iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 – Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

Urmare acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Înaltpreasfinția Sa mulțumește cu recunoștință cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș pentru profesionalism și ajutor, precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor pentru rugăciuni și susținere. Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază!”.

Știrea inițială, 3 iunie 2024, ora 11:05

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, va fi operat, posibil chiar în cursul zilei de astăzi.

Arhiepiscopul este internat la Spitalul Floreasca din București, acolo unde a fost transferat cu o ambulanță de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Aseară, ÎPS Calinic a fost adus la spitalul din Pitești după ce a căzut în timpul sfințirii unei troițe în județul Argeș (pe culoarul Rucăr-Bran). Investigațiile imagistice au arătat că înaltul prelat a suferit o fractură la rotula unui picior.

Având în vedere vârsta înaintată a pacientului (împlinește 80 de ani chiar în această săptămână, pe 6 iunie), dar și problemele cardiace pe care le are, medicii de la Spitalul Județean Pitești au decis ca arhiepiscopul să fie transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, pentru evitarea oricăror complicații.

Precizăm că până la această oră Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nu a emis o comunicare oficială cu privire la accidentul suferit de ÎPS Calinic și nici cu privire la starea sa actuală de sănătate.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *