Castrul roman Jidova (din Câmpulung, județul Argeș) va găzdui o nouă ediție, a treia, a festivalului de reconstituire antică Transalutanus Fest – La porțile Imperiului. Evenimentul se va desfășura în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2023.

Programul: sâmbătă, 30 septembrie, între orele 12:00 – 21:00, iar duminică, 1 octombrie, între orele 11:00 – 16:00.

Vor avea loc prezentări tematice, demonstrații militare, întreceri de pentatlon antic și ateliere interactive și demonstrative (gastronomie antică, fierărie, monetărie, zale, țesătorie, tir cu arcul). Punctul de maxim interes îl va reprezenta bătălia dintre legiunile romane și cele barbare, programată sâmbătă seara, de la ora 19:00.

„Vă așteptăm în incinta castrului roman Jidova, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan. Timp de două zile, vremurile în care revoltele barbare zguduiau frontierele provinciei romane nord-dunărene vor fi readuse la viață în incinta fostului castru”, spun organizatorii.

Festivalul este organizat de Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș și Consiliul Județean.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *