Update, 27 septembrie 2023, ora 13:40

Municipalitatea piteșteană a preluat astăzi de la Ministerul Apărării cele 6,6 hectare de teren din zona Calea Drăgășani. Printre altele, Primăria va putea astfel să amenajeze și o cale de acces între cartierele Trivale și Turcești.

„Municipalitatea a preluat astăzi, 27 septembrie 2023, prin semnarea protocolului de predare-preluare, de la Ministerul Apărării Naţionale, din domeniul public al statului în domeniul public al UAT, 66.036 de mp de teren în Calea Drăgășani.

Alături de cele 12 ha preluate anul trecut de la Ministerul Sportului în zona stadionului, cele 6,6 ha preluate astăzi îmbogățesc zestrea domeniului public al Piteștiului cu aproape 19 ha.

Vom face regularizarea văii dintre cartierele Trivale și Turcești (stabilizarea terenului supus eroziunii apelor pluviale, realizarea căii de acces între cele două cartiere), extinderea Cimitirului „Sfântul Gheorghe” și baza sportivă extinsă „Nicolae Dobrin”, afirmă primarul Cristian Gentea.

Știrea inițială, 3 august 2023, ora 16:10

Piteștiul intră în posesia a 6,6 hectare de teren în zona Calea Drăgășani, în urma unei Hotărâri de Guvern care a fost adoptată astăzi. Municipalitatea va putea astfel să facă investiții în zona respectivă, printre care și o cale de acces care va lega cartierele Trivale și Turcești.

Este vorba despre o suprafață nefolosită din fostul teren al Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă, care trece din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public local și în administrarea Consiliului Local Pitești.

Terenul a fost cerut de Primărie încă din urmă cu 11 ani, dar abia acum a venit Hotărârea de Guvern care dă satisfacție municipalității piteștene.

Potrivit primarului Cristian Gentea, municipalitatea va putea astfel să facă în zonă investițiile pe care și le-a propus: regularizarea văii dintre cartierele Trivale și Turcești (va fi stabilizat terenul supus eroziunii apelor pluviale și se va realiza calea de acces între cele două cartiere), extinderea cimitirului „Sf. Gheorghe” și extinderea de la baza sportivă stadion „Nicolae Dobrin”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *