Din păcate, nu puțini sunt cei care, în sezonul rece, în special în mediul rural, folosesc pentru a se încălzi aparate electrice care au defecțiuni sau diverse instalații improvizate. Este important ca cetățenii să conștientizeze că de aici și până la producerea unui incendiu nu este decât un singur pas.

În acest context, ISU le reamintește argeșenilor măsurile pe care trebuie să le respecte pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, care se pot solda în unele cazuri cu mari pagube materiale şi, din nefericire, în alte situații, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti (așa cum s-a întâmplat aseară în comuna Pietroșani – aici amănunte):

-efectuați verificări periodice ale instalației electrice;

-dacă adăugați mai multe dispozitive, asigurați-vă că instalația electrică suportă consumul suplimentar;

-verificați periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice și înlocuiți-le dacă sunt deteriorate;

-pe cât posibil, folosiți o priză separată pentru fiecare aparat. Conectarea mai multor aparate la o singură sursă poate duce la supraîncălzire și poate cauza incendii;

-nu utilizați prize sau întrerupătoare care nu sunt fixate corespunzător;

-nu folosiți aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *