În prezent, județul Argeș nu mai are niciun focar activ de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici, nici în ferme comerciale, nici în gospodării individuale.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a anunțat cu puțin timp în urmă că „județul Argeș este liber de pestă porcină africană la porcii domestici”. A fost stins și ultimul focar care mai era activ și care a afectat o exploatație nonprofesională (gospodărie individuală) din comuna Vulturești, satul Vulturești (9 porci au murit în urma contaminării, iar alți 17 au fost sacrificați, toți fiind neutralizați prin îngropare,conform procedurilor).

În schimb, în județul Argeș mai sunt active cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți: 21 de cazuri pe fondurile de vânătoare 25 Grădiștea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Șuici, 7 Curtea de Argeș, 26 Rădești, 46 Mozacu-Complex, 42 Vlășcuța, 27 Micești, 10 Mălureni, 35 Râncăciov, 44 Furduești, 13 Corbi, 28 Dârmănești, 19 Câmpulung, 36 Cârcinov, 22 Rucăr, 4 Cumpăna, 37 Topoloveni și 20 Stoenești și 1 caz la Complexul de Vânătoare „Mistrețul” din Sălătrucu.

Vă reamintim că pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% în cazul porcilor care se îmbolnăvesc. (Foto: descriptiv. Sursă foto: Profimedia)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *