Da, Cristian Gentea are 100% dreptate: Cornel Ionică a fost un primar prost pentru Pitești. Nu o declară cu subiect și predicat, dar asta sugerează, suficient de explicit ca să înțeleagă toată lumea, ori de câte ori are inițiative de felul celei de ieri, când i-a plimbat prin oraș pe jurnaliști ca să arate ce moștenire grea i-a fost lăsată la Primărie.

Problema e că Gentea pozează în floarea soarelui, când tocmai el, ca lider al PSD Pitești, l-a făcut primar, în 2016, pe Ionică mincinosul. Tocmai el care, prin fosta majoritate pesedistă din precedentul Consiliu Local, i-a girat lui Cornel Ionică poftele de edil de doi lei și-o pungă.

Ipocrizia e obișnuință la PSD Pitești. Îmi amintesc că și Ionică, odată lansat de partid pentru fotoliul de primar, s-a lepădat de Tudor Pendiuc, aruncând în capul acestuia lăturile în care amestecaseră amândoi braț la braț cu polonicul ani și ani de zile. Cornel Ionică a îmbrăcat atunci haine de victimă, deși, ca viceprimar, a mâncat cu Pendiuc din aceeași maioneză.

Acum, când citiți aceste rânduri, Cornel Ionică își va fi sorbind în tihnă cafeaua de dimineață. A avut grijă Cristian Gentea să-i asigure o bătrânețe liniștită, făcându-l și consilier municipal. Același Gentea care nu ratează nicio ocazie să ne zică și să ne arate câte probleme a găsit la Primărie, dar fără să-i pomenească lui Ionică numele.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.