Da, Cristian Gentea are 100% dreptate: Cornel Ionică a fost un primar prost pentru Pitești. Nu o declară cu subiect și predicat, dar asta sugerează, suficient de explicit ca să înțeleagă toată lumea, ori de câte ori are inițiative de felul celei de ieri, când i-a plimbat prin oraș pe jurnaliști ca să arate ce moștenire grea i-a fost lăsată la Primărie.

Problema e că Gentea pozează în floarea soarelui, când tocmai el, ca lider al PSD Pitești, l-a făcut primar, în 2016, pe Ionică mincinosul. Tocmai el care, prin fosta majoritate pesedistă din precedentul Consiliu Local, i-a girat lui Cornel Ionică poftele de edil de doi lei și-o pungă.

Ipocrizia e obișnuință la PSD Pitești. Îmi amintesc că și Ionică, odată lansat de partid pentru fotoliul de primar, s-a lepădat de Tudor Pendiuc, aruncând în capul acestuia lăturile în care amestecaseră amândoi braț la braț cu polonicul ani și ani de zile. Cornel Ionică a îmbrăcat atunci haine de victimă, deși, ca viceprimar, a mâncat cu Pendiuc din aceeași maioneză.

Acum, când citiți aceste rânduri, Cornel Ionică își va fi sorbind în tihnă cafeaua de dimineață. A avut grijă Cristian Gentea să-i asigure o bătrânețe liniștită, făcându-l și consilier municipal. Același Gentea care nu ratează nicio ocazie să ne zică și să ne arate câte probleme a găsit la Primărie, dar fără să-i pomenească lui Ionică numele.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *