Comuna Vedea a revenit în scenariul roșu. Incidența cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a urcat în această localitate la 7,13/1.000 de locuitori, potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Argeș. Incidența a crescut din cauza unui focar de infecție în Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din comună, acolo unde peste 20 de pacienți (mai exact, 22) au fost confirmați cu noul coronavirus.

Alte cinci localități din județul Argeș, printre care și Mioveniul, au revenit în scenariul galben: orașul Mioveni (cu o rată de infectare de 1,64/1.000 de locuitori) și comunele Moșoaia (1,94), Ungheni (1,6), Cuca (1,55) și Țițești (1,5).

Amintim că în urmă cu o săptămână toate localitățile din Argeș se aflau în scenariul verde din punct de vedere epidemiologic (aici subiectul pe larg). Odată și cu schimbarea ieri, 26 februarie 2021, a modului de calcul al ratei de infectare cu SARS-CoV-2, incidența a crescut și, probabil, va mai crește. Este posibil ca în zilele următoare și alte localități argeșene să reintre în scenariul galben sau, unele dintre ele, chiar în scenariul roșu.

În calculul incidenței din localități sunt incluse acum – după schimbarea de care vorbeam – și focarele de COVID-19 din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, din căminele, internatele și spitalele aflate pe teritoriul localităților respective. (Foto principal: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *