Florentina Oancea este o tânără speranță a gimnasticii ritmice românești. La începutul acestei luni, ea a concurat la Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare II și III (9-12 ani) și s-a calificat la Cupa României, competiție care reunește cele mai bune șase gimnaste ale țării la această categorie de vârstă. Sportiva este fiica unui consilier local USR din Argeș.

Performanța Florentinei este una notabilă, calificarea fiind obținută la capătul unui campionat extrem de disputat și de dificil, la care au participat nu mai puțin de 110 sportive, reprezentând cele mai puternice cluburi de profil din România. Campionatul Național a fost găzduit, între 2 și 4 iunie, de Sala Sporturilor din Constanța.

Pentru Florentina Oancea, sportivă legitimată la clubul ACS Dandri București, urmează o perioadă de pregătire intensă pentru Cupa României, cea mai importantă competiție a sezonului, care se va desfășura în Ploiești la toamnă (28-29 octombrie).

Tatăl sportivei, Florin Oancea, expert contabil și consilier local USR în comuna argeșeană Stoenești, este mândru de performanța fiicei sale și are încredere că Florentina va face o figură frumoasă și la Cupa României: „Florentina este determinată și, în același timp, conștientă că va trebui să se antreneze intensiv pentru a putea face față acestui nivel ridicat de competiție. Asta cu atât mai mult cu cât celelalte cinci concurente au o experiență competițională foarte bogată, fiind mereu calificate în primele șase, începând cu participări la competiții de la vârste fragede (4-5 ani), în timp ce Florentina a început după vârsta de 7 ani și jumătate. Totuși, ea speră să facă o figură frumoasă la Cupa României.

Rezultatul de la Campionatul Național li se datorează în totalitate domnișoarelor antrenoare Ana Luiza Filiorianu și Alice David și doamnei Adriana Mitroi, care le-au adus pe fete, prin multă implicare, la acest nivel de pregătire. Mult succes tuturor colegelor Tinei și întregii echipe ACS Dandri București!”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
  • Super eveniment la Pitești Arena

    Pitești Arena va găzdui Concursul Național de Gimnastică pentru Toți (Gym for All) și de G…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *