După Carrefour și Profi (aici amănunte), alerta alimentară care vizează produsele contaminate cu aflatoxină a fost extinsă și la Kaufland.

A fost dispusă retragerea de la vânzare din magazinele Kaufland a produselor „Mexicorn cu chilli” cu termenul de valabilitate 10.11.2023, „Mexicorn cu chilli” cu termenul de valabilitate 21.12.2023, „Mexicorn cu chilli” cu termenul de valabilitate 11.01.2024 și „Snack Mix Bere” cu termenul de expirare 20.01.2024.

Produsele contaminate s-au aflat la comercializare și în hipermarketurile Kaufland din Pitești (Găvana și Războieni) și în Kaufland Curtea de Argeș.

„Din motive care țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi România a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor.

Produsul poate fi returnat către locațiile din care a fost achiziționat. Produsul restituit se va schimba cu același tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alte produse vândute de Mogyi România, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate de această rechemare”, informează Kaufland România.

„Aflatoxinele sunt substanțe toxice, cancerigene, teratogene, produse de anumite ciuperci care se găsesc pe anumite cereale (n.r. – în cazul de față, porumb), care sunt cultivate și depozitate în condiții insalubre.

Aflatoxinele produc asupra organismului toxicitate acută, cronică și crește riscul de cancer, deoarece ficatul este primul sediu de acumulare a celor mai multe toxine. Cea mai frecventă formă de cancer asociată cu expunerea la aflatoxine este cancerul hepatic.

Așadar, aflatoxinele afectează în special ficatul. Simptomele hepatotoxicității precoce cauzate de aflatoxine pot fi: febră, anorexie, fatigabilitate, vărsături, dureri abdominale și hepatită”, potrivit sfatulmedicului.ro.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *