Companiile din China vor fi excluse de la licitațiile organizate în România pentru autostrăzi și căi ferate, scrie g4.media.ro. Potrivit sursei citate, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va modifica în acest sens legea achizițiilor publice, ținta fiind firmele chinezești.

Guvernul a aprobat deja un memorandum prealabil, care „nu prevede explicit eliminarea de la licitații a companiilor din China, ci a companiilor din state terțe care nu au acorduri pentru intrarea pe piața europeană a licitațiilor publice, dar China este una dintre aceste țări”, conform informațiilor g4media.ro.

„Motivele excluderii companiilor chinezești de la licitațiile din România sunt concurența neloială provocată de susținerea acestora de către statul chinez, lipsa omologării produselor lor în Uniunea Europeană, dar și antecedentele de lucrări ratate sau prost executate în alte state europene”, informează sursa citată.

Decizia ar urma să aibă efect nu doar asupra licitațiilor viitoare, ci și asupra licitațiilor aflate în desfășurare.

În prezent, câteva companii chineze sunt implicate și în licitațiile pentru construirea autostrăzii Pitești-Sibiu și a drumului expres Pitești-Craiova: China Railway 14th Bureau Group, Sinohydro Corporation și China Communications Construction Company (CCCC). Amănunte puteți citi în articolul publicat de g4media.ro.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *