Sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de Artă București va fi proiectat filmul Adevărul, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, Manon Clavel și Mehdi Taleghani în rolurile principale, în regia lui Hirokazu Koreeda.

Filmul spune povestea unei dive care se bucură de toată iubirea și admirația din partea bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria sa fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) își publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul ei. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse și resentimente nedeclarate ies la suprafață.

Este un film care are premiera în România pe 26 februarie, cu doar o zi înainte de a fi difuzat la Cinematograful București din Pitești.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 28 februarie, tot de la ora 18:00, la Cinema București va fi difuzat filmul Servitorii. Regia îi aparține lui Ivan Ostrochovsky, în rolurile principale jucând Vlad Ivanov, Martin Sulik și Milan Mikulcik.

În anul 1980, Michal şi Juraj studiază la un seminar teologic din Cehoslovacia totalitară. De teamă că instituţia va fi desfiinţată, profesorii fac tot ce le stă în putinţă pentru ca seminariştii să fie cât mai pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă: va prefera calea mai uşoară a colaborării cu regimul sau va refuza, devenind astfel ţintă a supravegherii draconice a poliţiei secrete.

Și acest film are premiera în România tot pe 26 februarie.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Distribuie
  • Film în premieră la Cinema București

    Sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 18:00, la Cinema „București” va fi proiectat filmul „Ed…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *