Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Cinematografului de artă „București” va fi postat linkul pentru filmul online „Nea Mărin miliardar”.

Comedie românească fabuloasă, „Nea Mărin miliardar” este unul dintre filmele cu cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generații. Faimosul Nea Marin, cel mai tipicar și hazliu oltean din toate timpurile, interpretat de inegalabilul Amza Pellea, ajunge, datorită asemănării sale izbitoare cu un miliardar, să fie luat drept acesta. Din acel moment se declanșează nebunia, bășcăliosul nea Marin, cu prazul la diplomat, intrînd în tot felul de situații hilare ca urmare a acestei confuzii de identitate.

Duminică, 11 aprilie, tot de la ora 18:00, pe pagina de socializare a Cinematografului de artă „București” va fi postat linkul pentru filmul online „B.D. la munte și la mare”.

„B.D. la munte și la mare” („Brigada Diverse” 3) (1972) este al treilea film din mini-serialul „Brigada Diverse”, o comedie excepțională cu Toma Caragiu, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Iurie Darie, Sebastian Papaiani și Puiu Călinescu. A fost, din păcate, ultima parte a capodoperei cinematografice „B.D.”, cel mai bun film românesc de comedie din toate timpurile, care a avut parte de o distribuție de excepție și o interpretare magistrală.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *