Update, 4 ianuarie 2024, ora 19:20

Femeia de 35 de ani din Topoloveni care și-a dat foc apartamentului în care se afla și băiețelul ei în vârstă de 8 ani, Andra Maria Nănescu, a fost astăzi arestată preventiv pentru 30 de zile.

Hotărârea a fost luată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Argeș, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care instrumentează cazul.

Femeia este cercetată pentru tentativă de omor prin raportare la violență în familie și distrugere.

Hotărârea Tribunalului Argeș: „În temeiul art. 226 C.pr.pen., raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) C.pr.pen. şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în dosarul de urmărire penală nr. 596/P/2023. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Nănescu Andra Maria, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor prin raportare la violență în familie, prev. de art. 32 alin.1 C.pen. rap. la art. 188 alin.1-199 alin.1 C.pen., și distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C.pen. în cond. art. 38 alin.1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.01.2024 şi până la data de 02.02.2024 inclusiv.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în ședința camerei de consiliu din data de 04.01.2024, ora 16:00, la Tribunalul Argeș – Secţia penală”.

Știrea inițială, 27 decembrie 2023, ora 14:35

Azi-noapte, în jurul orei 03:30, un incendiu a izbucnit într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc din orașul argeșean Topoloveni.

Salvatorii au pătruns în locuința care era învăluită de fum și au găsit două persoane, pe care le-au evacuat. Una dintre victime, o femeie în vârstă de 35 de ani, era inconștientă în dormitor, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, dar prezenta funcții vitale.

Și băiatul femeii, de 8 ani, s-a intoxicat cu fum, însă nu grav. Era conștient, dar suferise un atac de panică. Se refugiase în balcon. Ambii au fost transportați la spital.

Pompierii au acționat operativ și au stins incendiul, care a afectat elemente de mobilier, izolație termică din interiorul locuinței, precum și aparate electrice și materiale textile. Pe parcursul misiunii, din bloc au fost evacuate 10 persoane, iar alte 10 s-au evacuat pe cont propriu, nefiind nevoie de asistență medicală.

Pe fir au intrat și polițiștii. Posibil pe fondul unor neînțelegeri cu soțul ei, femeia ar fi încercat să se sinucidă și ar fi dat foc apartamentului. Asta deși în locuință se afla și copilul lor. Soțul ar fi fost plecat la muncă. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere. Totodată, se efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, informează Poliția Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *